Dockequipment

Energiezuinige complete oplossingen voor snelle en veilige bedrijfsprocessen

dockequipment shelter leveller dockdeur
wieldwingers laadtechniek dockequipment
dockequipment leveller dockdeur

Leveller

Docklevellers met scharnierende of telescopische lip
Hörmann docklevellers vormen doordachte oplossingen om het hoogte- en afstandsverschil tussen perron en de vrachtwagenlaadvloer te overbruggen. Daardoor kan de lading in één enkele horizontale beweging in of uit de vrachtwagen worden gereden.
De robuuste staalconstructie met in de lengterichting aangebrachte ondersteuningsprofielen onder het platform, compenseert zelfs bij verschillende beladingen zonder problemen de schuinstand van een vrachtenwagenvloer.
De betrouwbare hydraulische unit met 2 hoofdcilinders en een cilinder voor de lip is opgewassen tegen alle situaties, eenvoudig te bedienen en vooral veilig. Onze docklevellers zijn uitgerust met automatische noodstopventielen in de hoofdcilinders. Deze beveiligen de dockleveller feilloos. Dat is belangrijk wanneer een vrachtwagen te vroeg wegrijdt van een platform dat nog belast wordt.
Hörmann biedt voor elke laadsituatie de juiste oplossing voor efficiënt laden en lossen. Laat u uitgebreid adviseren door de Hörmann specialist voor dockequipment.

Shelter

Dockshelters – Rondom goed beschermd
Hörmann dockshelters beschermen de goederen die moeten worden geladen en gelost, tegen weersinvloeden, besparen energiekosten, voorkomen tocht en daarmee ziekteverzuim van het personeel. In combinatie met docklevellers zijn ingewikkelde luifels en uitbouwen van laadperrons overbodig.
Hörmann dockshelters met flappen passen zich aan alle vrachtwagenafmetingen aan en zijn daarom universeel bruikbaar. Hoogwaardige top- en frontflappen, gemonteerd op een verzinkt, indrukbaar stalen frame, garanderen een stabiele, flexibele en scheurvaste constructie. Flappen en framedelen worden montagevriendelijk gefabriceerd als afzonderlijke schroefbare elementen. Hierdoor kunnen onderdelen probleemloos en met weinig kosten worden vervangen. Opblaasbare dockshelters en dockseals voor speciale toepassingen maken het omvangrijke programma compleet.

dockequipment  shelter dockdeur
laadhuis leveller shelter

Voorzetsluis

Voorzetsluizen – rondom goed beschermd
Voorzetsluizen worden vóór de hal geplaatst. Dat betekent dat de hal volledig tot aan de buitenmuren kan worden benut. Het aanbrengen van Hörmann voorzetsluizen is altijd een goede beslissing wanneer er geen docklevellers in de hal kunnen worden geïnstalleerd of wanneer er geen brievenbussparing kan worden gerealiseerd.
Een complete voorzetsluis bestaat uit een bordes met dockleveller, wand- en plafondbekleding evenals een laadopening met dockshelter.
In combinatie met thermisch geïsoleerde Hörmann industriedeuren zijn voorzetsluizen met name raadzaam voor het laden en lossen van temperatuurgevoelige goederen. Daarbij kunnen vrachtwagens onder een hoek van 90° alsook in diverse zaagtandopstellingen aandocken. Wij leveren voorzetsluiten als afzonderlijk element of in gekoppelde uitvoering.
Laad- en loslocaties vormen regelmatie een groot deel van de bouwschil van het gebouw. Daarmee beschikken ze over een enorm potentieel om energie te besparen – Informatie over het terugverdienen van de investering en uitbreiding achteraf vindt u in het energiebesparingskompas van Hörmann.

Call Now Button